foto-center
foto-center
Algemeen

Riet

Riet
De Latijnse naam is Phramites Austalis. Het is een plantensoort uit de grassenfamilie.Riet is een algemene oever- of moerasplant die weinig eisen stelt aan zijn omgeving. Riet is een overblijvende plant die zaad zet, maar zich vooral ook door uitlopers voortplant. Het bovengrondse deel sterft in de winter af. De wortelstok loopt in het voorjaar weer uit. Riet moet elk jaar gemaaid worden, omdat het rietland anders verruigt en verwildert.
 
Eigenschappen
Een vierkante meter rietdak van 30 cm. dikte weegt ongeveer 40 kg.Het isoleert goed. De warmteleidings coëfficiënt van 0,11 W/mk. Het diffusieweerstandsgetal van riet is prima. Deze bedraagt namelijk 3.
 
Duurzaamheid
Een vakkundig aangebracht en goed onderhouden rietdak heeft een levensduur van 25 jaar,    maar 40 jaar of langer is geen uitzondering.
 
Verzekering
Een huis met gekeurd rieten dak is dankzij de moderne constructie en materiaalkeuze uitstekend verzekerbaar tegen brandschade zonder extreem hoge premies.
 

Rieten dak keuring

Om de kwaliteit van rieten daken verder te bevorderen heeft de Vakfederatie het initiatief genomen tot keuring van rieten daken. De keuring verschaft zekerheid over uitvoering en kwaliteit. 
Tijdens de keuring wordt het dak beoordeeld op alle relevante kwaliteits- en levensduur aspecten. Bij opleverkeuringen wordt tevens gekeken of de rietdekker aan al zijn verplichtingen heeft voldaan. Iedere keuring wordt schriftelijk vastgelegd.
 
Het keuringsrapport is zeer betrouwbaar, en volledig onafhankelijk. De keuring gebeurt door een zeer vakkundig onafhankelijk gediplomeerd vakman, met een ruime ervaring.
Thorborg Rietdekkers Haarlemmerliede logo
Thorborg Rietdekkers Haarlemmerliede

Copyright © 1888 - 2024 Thorborg Rietdekkers Haarlemmerliede | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM

Gerealiseerde projecten

NIEUWS

Nieuws

Welkom op de website van Thorborg Rietdekkers uit Haarlemmerliede.

De vakman  die voor kwaliteit garant staat .!

Alle onderhoudswerken worden ook  door ons bedrijf  gerealiseerd .

Thorborg Rietdekkers Haarlemmerliede logo
Thorborg Rietdekkers Haarlemmerliede